Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Εργα για δρόμους-πεζοδρόμια σε Τούμπα και Μπότσαρη


Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, διάνοιξη οδών, όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά και διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα έργα που ξεκίνησαν χτες από το δήμο Θεσσαλονίκης στα ανατολικά της πόλης.

«Τα κονδύλια είναι διασφαλισμένα και προέρχονται κυρίως από κοινοτικά προγράμματα και το Πράσινο Ταμείο. Στην Τούμπα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθειά μας να διανοίξουμε πλήρως την οδό Αγίου Δημητρίου προς την περιφερειακή οδό, ενώ τα έργα της οδού Αλεξανδρείας και Αναλήψεως, αλλά και σε άλλους δρόμους της περιοχής, θα ανακουφίσουν τους πληττόμενους κατοίκους από την κατασκευή του μετρό και θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, που επιθεώρησε χτες την έναρξη των εργασιών.
Στα έργα περιλαμβάνονται η ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Αλεξανδρείας στο τμήμα της από την οδό Μ. Μπότσαρη έως την οδό Π. Συνδίκα, που ξεκινά με τον ανασχεδιασμό των πεζοδρομίων και της στάθμευσης. Προβλέπεται επίσης η ανάπλαση της οδού Σέκερη, η ανάπλαση της οδού Τρικούπη και η ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου μεταξύ των οδών Καλλιπόλεως, Καισαρείας, Δορυλαίου και Βιζύης.
Επίσης ξεκίνησε η διάνοιξη τμήματος της επέκτασης οδού Αγ. Δημητρίου από την Πλατεία Αμμολιανής μέχρι την οδό Υδρας, με την πλήρη κατασκευή της οδού με κρασπεδόρειθρα, ράμπες για ΑΜΕΑ και ασφαλτόστρωση, καθώς και τη δημιουργία κεντρικής νησίδας και χώρων στάθμευσης. Στα πεζοδρόμια πλάτους έξι μέτρων εκατέρωθεν των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι ελεύθερης διέλευσης των πεζών και ποδηλατόδρομοι καθώς και χώροι φύτευσης
(Ευτυχία Βατάλη-Αγγελιοφόρος)