Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι κακοτεχνίες των συνεργείων του Δήμου.

Το καημένο το δέντρο είναι να το λυπάσαι. Η άσφαλτος είναι σαν να το έχει πιάσει από τον λαιμό. (Από το πεζοδρόμιο του διαμορφωμένου χώρου , μπροστά στα Μέγαρα Μουσικής)
Μας κάνει εντύπωση που οι κακοτεχνίες των συνεργείων του Δήμου συνεχίζονται. Δεν πρόκειται για περιπτώσεις που μπορεί ο ένας να έχει μια άποψη και ο άλλος μια άλλη. Απ' τον φόβο μήπως είμαστε ή θεωρηθούμε υπερβολικοί, δείξαμε τις φωτογραφίες σε φίλους και δεν
υπήρχε αντίθετη γνώμη. Κατά καιρούς δημοσιεύσαμε θέματα κακοτεχνιών των συνεργείων του Δήμου και ελπίζαμε ότι θα σταματούσαν, όχι επειδή το είπαμε εμείς αλλά γιατί έτσι έπρεπε. Και δεν είναι θέμα ότι δεν μπορεί να μην γίνονται λάθη. Φυσικά και είναι ανθρώπινο να γίνονται, αλλά το πολλάκις εξαμαρτείν ουκ υπηρεσίας σοφής. ( Η παραπάνω φωτογραφία, όπως και η αμέσως πιο  κάτω είναι του φίλου μας Δημήτρη Θεοδωράκου που περνούσε από τον χώρο την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου)

 

Ας δούμε μία φωτογραφία ακόμη.

Βλέπουμε κάτι που το έχει δει όλη η Θεσσαλονίκη και όλοι οι επισκέπτες της. Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 12 Μαίου 2011, στην παλιά παραλία, κοντά στον Λευκό Πύργο.
Εμφανής η διαφορά της αρχικής επίστρωσης από αυτήν που έγινε μετά από κάποιο έργο.Το "έργο" δεν θυμόμαστε αν έγινε επί τωρινής ή προηγούμενης διοίκησης. Επίσης δεν ξέρουμε αν έγινε από συνεργεία του Δήμου ή από εργολάβο. Δεν έχει σημασία όμως. Το θέμα  είναι τι μέτρα πάρθηκαν για να μην ξανασυμβεί.
Αν ήταν εργολάβος, αν ξαναπήρε δουλειές του Δήμου και γιατί δεν υποχρεώθηκε να το  ξανακάνει σωστά. Αν ήταν του Δήμου, τι έγινε με τον επιβλέποντα του έργου και αν εξακολουθεί να δουλεύει στην ίδια υπεύθυνη θέση. Και στις δύο περιπτώσεις ποιος υπέγραψε την παραλαβή του έργου.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι, απ' ότι μπορούμε να καταλάβουμε, τα συνεργεία στις  πεζοδρομήσεις που γίνονται αυτόν τον καιρό, δουλεύουν άψογα. Τι συμβαίνει στην μία περίπτωση και τι στην άλλη;