Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Στο δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων από το Δεκέμβριο η Θεσσαλονίκη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων - Green Greek Cities αναμένεται να υπογράψει μέσα στον Δεκέμβριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η δημιουργία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), από τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών γύρω από θέματα του περιβάλλοντος και στην ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων «γεννήθηκε» με αφορμή την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2014» και την υπογραφή του «Συμφώνου των δημάρχων».
Συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει έως τώρα οι δήμοι Βόλου, Θέρμης, Ιωαννιτών, Καλαμάτας, Κατερίνης, Κέρκυρας, Κομοτηνής και Τρικκαίων, ενώ έχει απευθυνθεί ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ΟΤΑ επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν από κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Πέρα από τη συμμετοχή των δήμων, το ΔΕΠΠ φιλοδοξεί να προσελκύσει επίσης Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και άλλους οργανισμούς για την καλύτερη προώθηση των σκοπών του.

1 σχόλιο:

 1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΔΟΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΗ
  Το περπάτημα στα πεζοδρόμια του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι βλαπτικό για την υγεία των ανθρώπων, είναι μία ριψοκίνδυνη και δυσάρεστη εμπειρία. Οι πεζοί κυκλοφορούμε με μια εξάτμιση στη μύτη και με τον κίνδυνο να τραυματιστούμε από τα μηχανάκια που πηγαινοέρχονται-σταθμεύουν πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

  Εδώ: http://www.documenda.gr/site.php?&file=articles_view.xml&id=63

  μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την πρόταση.

  ΥΓ. Με την πεποίθηση πως κάποια μέρα θα είναι καθαρή η ατμόσφαιρα της πόλης της Θεσσαλονίκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.