Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Να αλλάξουν οι Δήμοι τον τρόπο που κόβουν τις κλήσεις.

Έξω από την πύλη του ΟΛΘ που μπαίνεις για το Parking.
Σκέτη δυσφήμιση είναι η υποτιθέμενη κινούμενη διαφήμιση, που είναι το αυτοκίνητο της φωτογραφίας που ανήκει σε εταιρία. Ο οδηγός όχι μόνο πάτησε το κολωνάκι για να παρκάρει αλλά αφού το έκανε αδιαφόρησε και έφυγε,
σίγουρος ον ότι δεν θα έχει καμιά συνέπεια. Αναρωτιέμαι αν ο Δήμος επιτρέπεται να φωτογραφίζει τα αυτοκίνητα και να δίνει την κλήση μετά. Έτσι θα έχει την δυνατότητα να πολλαπλασιάσει τις κλήσεις και να ελέγξει όλη την παράνομη στάθμευση. ΄Οπως γίνεται με τις κάμερες. Εμείς σαν οργάνωση κράτους ζούμε ακόμη με τις αντιλήψεις επί Οθωμανικής, άσχετα αν άλλαξε η τεχνολογία. Και αυτό γιατί η καλή λειτουργία του Δημοσίου δεν ήταν μέσα στα "ενδιαφέροντα" των πολιτικών  μας εκπροσώπων. Δεν συνέφερε και σ' αυτούς και στο πολιτικό μας σύστημα. Από τον τρόπο στάθμευσης καταλαβαίνεις το ποιόν του ανθρώπου, του δημοσίου, της κοινωνίας μας.
Και κάτι ακόμη που δείχνει πως δουλεύουν τα σύγχρονα κράτη.
Πριν από λίγο καιρό, στον γιο μου που σπουδάζει στην Αγγλία του επιδόθηκε μια κλήση. Δεν γνώριζε να έκανε κάποια παράβαση και γι΄αυτό παραξενεύτηκε. Τελικά έμαθε ότι δεν έγινε λάθος  γιατί ενώ το όριο σε ένα χωριό της Αγγλίας απ' όπου περνούσε με το αυτοκίνητό του ήταν τα 30 μίλια αυτός το διέσχισε με 35! Η κάμερα, ως συνήθως, έκανε το καθήκον της και τον φωτογράφισε και νατην η κλήση στο σπίτι του.
Η ποινή ήταν 100 λίρες, ή 80 λίρες και 3 πόντοι  ή 60 λίρες και ένα σεμινάριο για την οδήγηση, διάρκειας 4 ωρών. Φυσικά προτίμησε το τελευταίο. Θα το ξανακάνει;

2 σχόλια:

 1. Στον εξοπλισμό των Δημοτικών Αστυνομικών της Κολωνίας (αδελφοποιημένη πόλη με τη Θεσσαλονίκη) ανήκει και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Όταν βεβαιώνει παράνομη στάθμευση φωτογραφίζει το αυτοκίνητο.
  Ας ελπίσουμε η αναθέρμανση των αδελφοποιήσεων της Θεσσαλονίκης να μη μείνει σε επίπεδο πάρτυ αλλά να υιοθετηθούν πρακτικές που αποδίδουν (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία).
  Η κατάσταση πλέον με την παράνομη στάθμευση στο κέντρο (και όχι μόνο) και η ανοχή των τοπικών αρχών στον όνομα της ψηφοθηρίας είναι πλέον εμετική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το θεμα ειναι οτι η δημοτικη αστυνομια δεν ειναι αποδοτικη. Τι να το κανω να κοβουν κλησεις στην Νικης και παντα η Νικης να ειναι γεματη παρκαρισμενη!!!
  Αρα καταληγουμε οτι η δημτοικη αστυνομια λειτουργεια σαν υπηρεσια εισπραξης χρηματων για τα ταμεια του δημου, οφελος μηδεν! Εγω παντως το τηλ της δημοτικης αστυνομια ςτο εχω αποθηκευμενο στο κινητο μου 2310251900!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.