Έξω από την πύλη του ΟΛΘ που μπαίνεις για το Parking. |
σίγουρος ον ότι δεν θα έχει καμιά συνέπεια. Αναρωτιέμαι αν ο Δήμος επιτρέπεται να φωτογραφίζει τα αυτοκίνητα και να δίνει την κλήση μετά. Έτσι θα έχει την δυνατότητα να πολλαπλασιάσει τις κλήσεις και να ελέγξει όλη την παράνομη στάθμευση. ΄Οπως γίνεται με τις κάμερες. Εμείς σαν οργάνωση κράτους ζούμε ακόμη με τις αντιλήψεις επί Οθωμανικής, άσχετα αν άλλαξε η τεχνολογία. Και αυτό γιατί η καλή λειτουργία του Δημοσίου δεν ήταν μέσα στα "ενδιαφέροντα" των πολιτικών μας εκπροσώπων. Δεν συνέφερε και σ' αυτούς και στο πολιτικό μας σύστημα. Από τον τρόπο στάθμευσης καταλαβαίνεις το ποιόν του ανθρώπου, του δημοσίου, της κοινωνίας μας.
Και κάτι ακόμη που δείχνει πως δουλεύουν τα σύγχρονα κράτη.
Πριν από λίγο καιρό, στον γιο μου που σπουδάζει στην Αγγλία του επιδόθηκε μια κλήση. Δεν γνώριζε να έκανε κάποια παράβαση και γι΄αυτό παραξενεύτηκε. Τελικά έμαθε ότι δεν έγινε λάθος γιατί ενώ το όριο σε ένα χωριό της Αγγλίας απ' όπου περνούσε με το αυτοκίνητό του ήταν τα 30 μίλια αυτός το διέσχισε με 35! Η κάμερα, ως συνήθως, έκανε το καθήκον της και τον φωτογράφισε και νατην η κλήση στο σπίτι του.
Η ποινή ήταν 100 λίρες, ή 80 λίρες και 3 πόντοι ή 60 λίρες και ένα σεμινάριο για την οδήγηση, διάρκειας 4 ωρών. Φυσικά προτίμησε το τελευταίο. Θα το ξανακάνει;