Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

REMEΖZO Καλαμαριάς: To ψηφιδωτό που καλύφθηκε με σοβά.

Αυτή είναι η θέα που βλέπει κανείς από το Cafe Remezzo. Βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό μέρος αλλά  η διαχείρισή του και η χρήση του δεν  είναι αξιοθαύμαστη. Θα μπορούσε  να αυτοσυντηρηθεί αν δεν αντιμετωπιζόταν μέσα από τις διαδικασίες της ρουτίνας του "δημοτικού",
χωρίς ξεπετάγματα αλλά με  μεράκι, αγάπη και σύγχρονες αντιλήψεις.
Το κτίριο, δε θα 'λεγε κανείς ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση. Μπορεί να βελτιωθεί και να προξενήσει την περιέργεια και την τάση για να το επισκεφτείς.Κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια, έζησε στιγμές δόξας.  Η φαντασία όμως είναι για τους φαντασιόπληκτους και όχι για τις  υπηρεσίες του Δήμου. Θα μου πεί κανείς ότι οι δαπάνες είναι μεγάλες και για την συντήρησή του και για την καλυτέρευσή του και ξεπερνούν τα έσοδα. Φυσικά αφού πολλοί χώροι του δεν χρησιμοποιούνται.
Εδώ βλέπουμε κάτι σαν μίνι συνεδριακό χώρο ή για εκδηλώσεις, διαλέξεις κλπ. Έχω την εντύπωση ότι τέτοιοι χώροι αφθονούν στον Δήμο Καλαμαριάς. Είναι κρίμα ένας τέτοιος καταπληκτικός χώρος να χρησιμοποιείται "στη χάση και στη φέξη". Βάλτε το  μυαλό σας κύριοι της διοίκησης ή βάλτε άλλους ειδικούς να κάνουν ένα συνολικό Master plan για όλο το κτιριακό συγκρότημα και την καλύτερη λειτουργία του.
Το θεατράκι στην κάτω αυλή του Remezzo από πότε έχει να χρησιμοποιηθεί; Κάντε μια καταγραφή τους χώρους που διαθέτει ο Δήμος καθώς και τις εκδηλώσεις και τις ανάγκες του και τι θα λέγατε ένα μίνι φεστιβάλ Remezzo που να έχει σχέση με την θάλασσα, την μαρίνα, τους ναυτικούς, τους ψαράδες κλπ Λέω μήπως. Ίσως  θα υπάρξουν καλύτερες ιδέες και ιδίως πρωτότυπες που να καλύπτουν κενά όχι μόνο του Δήμου Καλαμαριάς αλλά όλου του Μητροπολιτικού συγκροτήματος. Η σχέση θάλασσας και στεριάς, θάλασσας και ανθρώπων στην Καλαμαριά είναι πολύ καλύτερη και στενότερη απ' ότι των άλλων Δήμων συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακτές με πολύ ενδιαφέρον και με την  ιδιαιτερότητα των γκρεμών που είναι γεμάτοι πράσινο, μια συνεχής κίνηση και σχέση με την θάλασσα, από τον θαλάσσιο αθλητισμό, μέχρι τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες και τα σκάφη αναψυχής. Δώστε την δυνατότητα στους κατοίκους της κεντρικής Θεσσαλονίκης να σας επισκέπτονται με τα ποδήλατά τους και ενεργήσετε δυναμικά για την ακτογραμμή σας με ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών.
Πως μπορεί να λειτουργήσει ένας χώρος ψυχαγωγίας όταν κλείνει στις δώδεκα; Ποια παρέα νέων θα πάει; Αναγκαστικά θα γίνει ΚΑΠΗ. Οι χώροι αυτοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν βάσει των αναγκών των εργαζομένων Δημοτικών υπαλλήλων. Ας δουλέψουν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Βλέπεις τους χώρους εστίασης και καφέ από την πάνω μεριά του δρόμου, χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο να  παραμένουν  ζωντανοί και το ΡΕΜΕΝΤΖΟ να αργοπεθαίνει.
Αλλά θα επανέλθουμε.