Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Ούτε μπορούν, ούτε θέλουν;

Σε ένα παλιό θέμα του Ιστολογίου είχα γράψει να μην δημιουργούνται νέοι δημόσιοι χώροι αν δεν είναι σε θέση να τους αστυνομεύσουν για να κρατηθούν στην χρήση για τους οποίους κατασκευάστηκαν. Ακραία μάλλον θέση, αλλά  την γράψαμε μόνον για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι
ότι αν πρόκειται να κατασκευαστεί κάτι και στην πράξη η χρήση του να είναι διαφορετική από τον σκοπό του τότε δεν έχει και πολύ νόημα. Αυτό για να πιέσουμε όχι στην μη κατασκευή τους αλλά στο να παρθούν μέτρα μεταξύ των οποίων και η σωστή (βλ.αυστηρή) αστυνόμευση.


Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε ο αναγνώστης του Ιστολογίου Χάρης Παπαδόπουλος σε σχέση με την ανάρτηση μας: ( Έ;.)
Αν διάβασες φίλε Χάρη αρκετά θέματά μας θα αντιλήφθηκες ότι τα πιο πολλά αφορούν την μη αστυνόμευση της πόλης και τις τραγικές συνέπειες για την πόλη από αυτή την μη βούληση(!) της Αντιδημάρχου προστασίας του πολίτη κ. Γούλα και κατ' επέκταση του υπεύθυνου γι΄αυτήν κ.Μπουτάρη. Μάλιστα το τελευταίο θέμα μας είναι μόλις χθεσινό: (Ο Δημοτικός Αστυνομικός σφύριξε τρεις) φορές...  Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι δεσμεύσεις έχει ο κ. Μπουτάρης και προτιμάει να είναι η πόλη ένα μπάχαλο, να μην εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας για το οποίο βγήκε και όλη η υπόθεση να παραπέμπει στους πολιτικούς που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν αφού κατακτήσουν την εξουσία, παρά να κάνει τις αλλαγές στα πρόσωπα γιατί απ' ότι αποδείχτηκε περίτρανα τα υπάρχοντα ούτε μπορούν ούτε θέλουν. Και ο κ.Μπουτάρης βγήκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα στο σύνολο του και όχι επιλεκτικά κατά πως γουστάρει. Mπορεί σε κάποιους τομείς να πηγαίνει καλά αλλά θα μας επιτρέψει να υποθέσουμε ότι αυτό οφείλεται στους αντιδημάρχους και όχι σε αυτόν. Γιατί όταν βάζεις υποψηφιότητα για δήμαρχος δεν διαλέγεις κατεύθυνση όπως κάνουν οι  υποψήφιοι στις πανελλήνιες αλλά δίνεις εφ' όλης της ύλης και βαθμολογήσαι για τις επιδόσεις σου σε όλα τα "μαθήματα".

6 σχόλια:

 1. Υπομονή αυτός που ξεφόρτωσε την κλούβα, αναγκάζεται να μετακομίσει γιατί ο δήμος δεν πρόβλεψε θέση εκφόρτωσης. Έτσι θα ενισχύσει αγορά άλλου δήμου στον οποίο θα πληρώνει και δημοτικά τέλη. Οι απόλυτες οικολογικές ευαισθησίες αδειάζουν το κέντρο. Λίγο μέτρο στις απόψεις δεν βλάπτει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνουν. Μάλλον δουλειές ατο πόδι.

   Διαγραφή
 2. Φίλε Χάρη και Χρήστο, έφυγαν όλοι, μην ανησυχείτε πλέον. Έμειναν 2 καφενεία και ενα μπάρ, τα οποία πρόλαβαν και πιάσαν πεζοδρόμιο. Εντάξει ο δρόμος ερήμωσε τώρα αν αυτό ήταν το γκαϊλέτι σας. Και οι κάτοικοι αραιώνουμε σιγά σιγά. Στη δική μου οικοδομή, λίγο πιο κάτω, απο τα 12 διαμερίσματα τα 5 έμειναν κενά απο το Σεπτέμβριο. Αν διώχνοντας τους κατοίκους και την όποια δραστηριότητα πιστεύετε οτι επιτελείτε έργο, εντάξει το καταφέρατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε ανώνυμε μας αδικείς. Απλώς εκφράσαμε μια άλλη άποψη. Φυσικά άλλο η άποψη για το γεγονός και άλλο το ίδιο το γεγονός που επηρεάζει άσχημα την ζωή μας. Καταλαβαίνω και σέβομαι αυτά που λες και μάλλον ο Δήμος θα έπρεπε να πάρει μέτρα πριν αρχίσει αυτές τις μεταβολές και να προσπαθεί τώρα να κάνει κάτι. Αν διαβάσεις προσεκτικά το Ιστολόγιο θα καταλάβεις ότι η νοοτροπία του δεν είναι να γεμίσει η πόλη ανεξέλεγκτα μπαρ και τραπεζοκαθίσματα.Αντίθετα προσπαθούμε, να βοηθήσουμε να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη. Όσον αφορά τους πεζοδρόμους εκφράσαμε την γνώμη ότι από αλλού θα έπρεπε να ξεκινήσουν δηλαδή από δρόμους που ενώνουν μνημεία ή σημεία ενδιαφέροντος μεταξύ τους. Πάντως πρέπει να συμφωνήσεις ότι και η νοοτροπία μας δεν βοηθάει σε μια καλύτερη πόλη. Αν αυτοί που κατεβαίνουν στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους για ψύλλου πήδημα, ήταν πιο σοβαροί θα ήσασταν και σεις οι κάτοικοι του κέντρου καλύτερα. Πιέστε τον Δήμο για υποδομές για πάρκινγ. Εγώ πάντως παρκάρω το αυτοκίνητο αρκετά μακριά απ' το σπίτι και πάντα στην ζωή μου έπαιρνα τα Αστικά λεωφορεία όπου και να έμενα.

   Διαγραφή
 3. Θα μείνω στη τελευταία σου παράγραφο. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑΠΑΡΚΑΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. Πάντα χρησιμοποιούσα parking, το οποίο όμως, τωρα αυξήθηκε υπερβολικά και μου έγινε δυσβάστακτο. Εσύ πάντως το βρίσκεις απόλυτα δίκιο να πληρώνω για κάτι που εσυ έχεις δωρεάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και τι ακριβώς εννοείς πίεση στο δήμο, όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, σε αποστομώνει με το "έχετε δίκιο αλλά ΕΓΩ αποφάσισα". Την έχει δει αυτοκράτορας και δε δέχεται θεραπεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.