Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ούτε μπορούν, ούτε θέλουν;

Σε ένα παλιό θέμα του Ιστολογίου είχα γράψει να μην δημιουργούνται νέοι δημόσιοι χώροι αν δεν είναι σε θέση να τους αστυνομεύσουν για να κρατηθούν στην χρήση για τους οποίους κατασκευάστηκαν. Ακραία μάλλον θέση, αλλά  την γράψαμε μόνον για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι
ότι αν πρόκειται να κατασκευαστεί κάτι και στην πράξη η χρήση του να είναι διαφορετική από τον σκοπό του τότε δεν έχει και πολύ νόημα. Αυτό για να πιέσουμε όχι στην μη κατασκευή τους αλλά στο να παρθούν μέτρα μεταξύ των οποίων και η σωστή (βλ.αυστηρή) αστυνόμευση.


Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε ο αναγνώστης του Ιστολογίου Χάρης Παπαδόπουλος σε σχέση με την ανάρτηση μας: ( Έ;.)
Αν διάβασες φίλε Χάρη αρκετά θέματά μας θα αντιλήφθηκες ότι τα πιο πολλά αφορούν την μη αστυνόμευση της πόλης και τις τραγικές συνέπειες για την πόλη από αυτή την μη βούληση(!) της Αντιδημάρχου προστασίας του πολίτη κ. Γούλα και κατ' επέκταση του υπεύθυνου γι΄αυτήν κ.Μπουτάρη. Μάλιστα το τελευταίο θέμα μας είναι μόλις χθεσινό: (Ο Δημοτικός Αστυνομικός σφύριξε τρεις) φορές...  Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι δεσμεύσεις έχει ο κ. Μπουτάρης και προτιμάει να είναι η πόλη ένα μπάχαλο, να μην εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας για το οποίο βγήκε και όλη η υπόθεση να παραπέμπει στους πολιτικούς που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν αφού κατακτήσουν την εξουσία, παρά να κάνει τις αλλαγές στα πρόσωπα γιατί απ' ότι αποδείχτηκε περίτρανα τα υπάρχοντα ούτε μπορούν ούτε θέλουν. Και ο κ.Μπουτάρης βγήκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα στο σύνολο του και όχι επιλεκτικά κατά πως γουστάρει. Mπορεί σε κάποιους τομείς να πηγαίνει καλά αλλά θα μας επιτρέψει να υποθέσουμε ότι αυτό οφείλεται στους αντιδημάρχους και όχι σε αυτόν. Γιατί όταν βάζεις υποψηφιότητα για δήμαρχος δεν διαλέγεις κατεύθυνση όπως κάνουν οι  υποψήφιοι στις πανελλήνιες αλλά δίνεις εφ' όλης της ύλης και βαθμολογήσαι για τις επιδόσεις σου σε όλα τα "μαθήματα".