Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο κ. Μπουτάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη δεν έχουν καταλάβει την καταστροφή που έρχεται.


Στην ζωή μας, τα λάθη που κάνουμε οφείλονται είτε στην έλλειψη γνώσεων ή και εμπειρίας τα οποία είναι απαραίτητα για να πάρουμε την απόφαση, είτε στον χαρακτήρα μας που υπερβαίνει και την γνώση και αγνοεί την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει για να ξέρουμε τις συνέπειες όλων των εκδοχών των αποφάσεών μας. Επίσης ότι λόγω χαρακτήρα δεν μας ενδιαφέρουν  κάποια
πράγματα στην ζωή οπότε αυτή είναι η αιτία που δεν τα γνωρίζουμε. Το άλλο βασικό (ότατο) εφόδιο στην ζωή που συνήθως το αγνοούμε είναι ότι εξ' ίσου σπουδαία με την ευφυΐα στην απόκτηση των γνώσεων είναι η συναισθηματική νοημοσύνη  Γιατί σε κάποια πράγματα είμαστε χοντροκέφαλοι και σε άλλα είμαστε έξυπνοι; Γιατί κάποιος πολύ έξυπνος κάνει τα αντίθετα από αυτά που πρέπει να κάνει για να πορευτεί καλά στην ζωή και να την απολαύσει; Ή γιατί ο ευφυής παίρνει λάθος αποφάσεις ή επιλέγει λάθος πρόσωπα; Είναι πράγματι ευφυής ή έτσι δείχνει; Πολλά τα ερωτηματικά.
       Το ότι η δημοτική αρχή δεν κατάλαβε ακόμη, τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στο περιβάλλον και στην οικονομία της, η περικύκλωση της πόλης μας από τις επιφανειακές εξορύξεις και μεταλλουργίες χρυσού στην Χαλκιδική και στο Κιλκίς και δεν την ενδιαφέρει να συμπαρασταθεί στους κατοίκους που έχουν ξεσηκωθεί, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) δείχνει ότι στερείται συναισθηματικής νοημοσύνης αλλά και ότι ο Δήμαρχος έχει μια ιδεοληψία περί επιχειρηματικότητας που θεωρεί χρήσιμες ακόμη και τις εγκληματικές και μη αναστρέψιμες επεμβάσεις στο περιβάλλον. Επίσης  λείπει και η οικονομική νοημοσύνη γιατί θεωρεί ότι η καταστροφή της οικονομίας όμορων νομών δεν θα επηρεάσει δραματικά και την οικονομία της Θεσσαλονίκης. 
Αυτό το ζήτημα είναι το σοβαρότερο από όλα τα άλλα  μαζί ζητήματα της πόλης γιατί θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της όσο κανένα άλλο.
Άλλοι Δήμοι, όπως της Καλαμαριάς  το αντιλήφθηκαν αυτό και πήραν ομόφωνες αποφάσεις κατά της λειτουργίας αυτών των εκμεταλλεύσεων για τον χρυσό. Αν κύριε Μπουτάρη δεν ρίξετε όλες τις δυνάμεις τις δικές σας και του Δήμου για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα θα είστε υπόλογος για τις καταστροφικές συνέπειες ΚΑΙ στην πόλη μας. ΔΕΝ ΜΑΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΤΟΤΕ.  ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ.  Διαφορετικά θα είστε και σεις ένας από τους πολλούς "δήθεν" που γέμισε η χώρα μας και μας έφερε σ' αυτό το χάλι. Καταλάβετε το πριν είναι πολύ αργά. Οι Χαλκιδικιώτες και Κιλκισιώτες στην καταγωγή δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης, (αλλά όπως έδειξε και το συλλαλητήριο στις 24/11/2012 στην πόλη μας και και όλοι οι Θεσσαλονικείς) απαιτούν να αλλάξετε πλεύση. Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι στιγμής δείχνει δειλό και άβουλο. Ελπίζω να μην καταντήσει και μοιραίο.

Ο Ιερισσιώτης, κάτοικος Θεσσαλονίκης

           Χρήστος Αποστολίδης

Υ.Γ Και για να μην κάνουν τους ανήξερους, παρ΄όλο που ενημερώθηκαν σε συνεδρίαση του Δαπό το Α.Π.Θ, το Τ.Ε.Ε και άλλους επιστήμονες (Τα πορίσματα εδώ) ας διαβάσουν ΕΔΩ  και το ψήφισμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που αντιτίθεται σφοδρά στην εν λόγω  ανεπανάληπτης καταστροφής επέμβαση στην φύση, στους ανθρώπους και στην οικονομία