Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αντιδελτίο Τύπου: Οι χίλιες και μία εξηγήσεις για την κοπή αυτού του δέντρου.

Είπαμε να καθιερώσουμε το αντιδελτίο τύπου, το οποίο θα ενημερώνει τους δημότες για όσα δεν μας ενημερώνουν οι Αντιδήμαρχοι.
Ποια είναι αυτά; Είναι αυτά που λόγω της κακής νοοτροπίας  είτε δεν θεωρούνται  άξια δημοσιότητας είτε  πρόκειται για  αστοχίες και λάθη.  Δεν καταλαβαίνουν οι αντιδήμαρχοι ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια τους και θα τους επιβραβεύσει αν καταλάβει ότι πράγματι προσπαθούν και στην προσπάθειά τους αυτή θα γίνουν και λάθη. Μαθαίνουν όμως από αυτά; Αντίθετα με τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση που θεωρούν είδηση μόνο την κακή είδηση, οι υπεύθυνοι  όλων των βαθμίδων στο δημόσιο και στο δημοτικό, θεωρούν είδηση μόνο την καλή.
Στο προκείμενο τώρα. Αυτή η κοπή του δέντρου από ποιον έγινε κ. Ζέρβα; Έχουμε πληροφορίες; Το έκανε ο Δήμος και για ποιον λόγο; Τέτοιο μεγάλο δέντρο και με τον τρόπο που κόπηκε (αλυσοπρίονο) είναι δυνατόν να έγινε από ιδιώτη; Τα πριονίδια φαίνονται στην φωτογραφία. Απ' την άλλη μεριά ο δήμος θα το έκοβε τόσο ψηλά από το έδαφος; Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν.
Για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ας δούμε και την δεύτερη φωτογραφία.
 Εδώ τα συμπεράσματα βγαίνουν πιο εύκολα. Είναι ολοφάνερο ότι τα κλαδιά του δέντρου μπροστά και τα δέντρα που κόπηκαν ολόκληρα πιο πίσω είναι δουλειά που έγινε για να χρησιμοποιηθούν για κάποιο σκοπό. Για καυσόξυλα; Για κάποια κατασκευή; Πρέπει να βρεθούν οπωσδήποτε οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν αυστηρά για παραδειγματισμό. 
Απ' την άλλη πλευρά, το γεγονός αυτό δείχνει τα αδιέξοδα που έχουμε μπει. Έτσι σε συνδυασμό με την κατάπτωση των αξιών θα δημιουργηθούν τραγικές καταστάσεις.  
Ας δούμε και την επόμενη φωτογραφία.















Είναι ώρα να  αφήσουμε τα αστεία και να πάμε στα σοβαρά. Με την φωτογραφία αυτή εξηγούνται όλα. Είναι ηλίου φαεινότερος ο λόγος της κοπής του δέντρου. Όλοι μας γνωρίζουμε την απελπιστική κατάσταση των οικονομικών του δημοσίου. Έπειτα από ενδελεχείς και εντατικές έρευνες οι συντάκτες μας βρήκαν την αλήθεια. Ανακάλυψαν δηλαδή το εξής: Έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα των πινακίδων σήμανσης κυκλοφορίας και το υπουργείο Δημόσιας τάξης με εγκύκλιό του συνιστά στις Περιφέρειες να βρουν άλλους τρόπους να κάνουν την σήμανση. ΄Ετσι λοιπόν η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης έβαλε τους υπαλλήλους της να εξαντλήσουν όλη την φαντασία τους στο σημαντικό αυτό θέμα. Επί μία μέρα δεν δούλευαν και σκεφτόταν διαρκώς κρατώντας το κεφάλι ανάμεσα στα δυο τους χέρια. Τελικά  η λύση βρέθηκε. Με αλυσοπρίονο έκοψαν το δέντρο, στο ύψος που έχουν οι πινακίδες, με κλίση 45 μοιρών για να είναι ορατό το κομμένο μέρος από τους οδηγούς και έγραψαν την λέξη STOP. To δέντρο κατά τύχη έχει το σχήμα που έχουν αυτού του είδους οι πινακίδες και έτσι όλα λειτούργησαν τέλεια.
Ήδη οι πρώτες τράκες έχουν συμβεί γιατί οι οδηγοί βλέπουν το δέντρο απορημένοι για το τι ακριβώς συμβαίνει, χάνουν την προσοχή τους και το κακό γίνεται. 
Ήταν τόσο απλή η εξήγηση που δεν πήγε εκεί ο νους μας. Υπάρχουν όμως διχογνωμίες. Μια μερίδα των συντακτών μας επιμένει ότι πρόκειται για πρωτότυπο τρόπο διαφήμισης των προφυλακτικών της γνωστής αυτής μάρκας. Εδώ που φτάσαμε όλο το δημόσιο έχει στρέψει την προσοχή του στο συμμάζεμα των οικονομικών και δεν γίνεται πια κανένας έλεγχος στους άλλους τομείς. Ποιος θα σκεφτεί τώρα να ελέγξει αν αυτός ο τρόπος διαφήμισης είναι στα πλαίσια των εγκυκλίων, των διατάξεων, των νόμων, των αποφάσεων των υπουργών, των προεδρικών διαταγμάτων, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και πάει λέγοντας.   Ελπίζω να μην συμβαίνουν όλα αυτά και να είναι σωστή η εξήγηση που θα μας δώσει ο Δήμος. Τόσο σωστή που δεν πάει ο νούς μας.