Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Παρίσι ή Θεσσαλονίκη;

Μια πραγματικά πολύ ωραία φωτογραφία από το ξενοδοχείο Excelsior στην συμβολή των οδών Μητροπολεως και Κομνηνών.  Ο φωτογράφος
Γιώργης Γερολυμπος έχει καταφέρει να απομονώσει τον περιβάλλοντα χωρο και μοιάζει λες και ειναι τραβηγμένη σε δρόμο του Παρισιού. Το πλακόστρωτο είναι όλα τα λεφτά.
Όπως ξέρω το ίδιο το Excelsior ανέλαβε το κόστος διαμόρφωσης αυτής της γωνίας που  πριν ήταν πάρκινγκ μηχανών.  Πραγματικα το όφελος ήταν πολλαπλο και για το ξενοδοχείο αλλά και για το αστικό τοπίο. Μακάρι να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην απέναντι μεριά αλλά και στον επόμενο παράλληλο της Καράλου Ντηλ που υπάρχει το ίδιο σκηνικό. Απέναντι ακριβώς πάνω απο το Excelsior, πάνω απά την cyta υπάρχει το tourist hotel, άλλο ένα ιστορικό ξενοδοχείο, και απ' ότι γνωρίζω και πάλι οι ιδιοκτήτες ειναι πρόθυμοι να αναλάβουν το κόστος για να κάνουν κάτι παρόμοιο.
Του Δημήτρη Θεοδωράκου.

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν υπάρχει πιο άσχημη θέση για τα parking των μηχανών από τις γωνίες στις διασταυρώσεις των δρόμων. Φαίνονται από παντού. Ιδιαίτερα στα σημεία που τα έκαναν, όπου υπάρχουν πολύ όμορφα κτίρια. Πρέπει να απομακρυνθούν από εκεί. Πρέπει να υπολογίσουν ανά πόσες θέσεις αυτοκινήτων πρέπει να δώσουν χώρο για τις μηχανές για να φύγουν από τα πεζοδρόμια. Ενώ οι πεζοδρομήσεις προχωρούν με αρκετά γρήγορο ρυθμό, τα μέτρα για την απόδοση του χώρου κυκλοφορία των πεζών που τους ανήκει είναι απελπιστικά αργός. Περίπτερα και μηχανάκια τον έχουν ιδιοποιήσει και αυτό κινδυνεύουμε να το θεωρήσουμε φυσιολογικό. Κύριε Κουράκη είστε αρχιτέκτονας και είναι καλές οι αναπλάσεις και οι πεζόδρομοι που γίνονται, αλλά καθυστερείτε πάρα πολύ στα ζητήματα που προαναφέραμε.