Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αναπλάσεις σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.


Τμήμα της οδού Αλεξανδρείας. Το ένα πεζοδρόμιο διαπλατύνεται και το άλλο θα παραμείνει σαν χώρος στάθμευσης,  με κατάλληλη όμως διαμόρφωση.

Ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης τριών έργων οδοποιίας που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 καθώς και στο επιχειρησιακό σχέδιο του έτους 2013.
 Τα έργα που θα υλοποιηθούν εντός του έτους 2013 περιλαμβάνουν παρεμβάσεις που αφορούν διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις οδών καθώς και αναπλάσεις και αποκαταστάσεις πεζοδρομίων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.
Με κύριο στόχο τη διάνοιξη της οδού Αγ. Δημητρίου στο τμήμα της από τον κόμβο Κατσιμίδου – Τριανδρίας μέχρι την Πλατεία Αμμολιανής και σε συνέχεια του εκτελούμενου ήδη έργου στο τμήμα της από την Πλατεία Αμμολιανής έως την οδό Ύδρας, προβλέπεται η διάνοιξη του τμήματος από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως την οδό Μήλου, με την πλήρη κατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.
Επίσης, προβλέπεται στην Τριανδρία η διάνοιξη της Περιφερειακής οδού Τριανδρίας (Δαγκλή) και της οδού Γενναδίου, εφόσον ολοκληρωθούν οι εκκρεμούσες διοικητικές αποβολές.
Στα έργα αναπλάσεων και κατασκευών πεζοδρομίων προβλέπονται παρεμβάσεις και συντηρήσεις σε οδούς στις Δημοτικές Κοινότητες:
2η Δημοτική Κοινότητα: Χαριτωνύμου, Φωτήλα, Πετρόμπεη
3η Δημοτική Κοινότητα: Λαπιθών
4η Δημοτική Κοινότητα: πεζόδρομος Πεισάνδρου,πεζόδρομος Παλιγγενεσίας, πεζόδρομος Αδάνων, Τρίγωνο οδών Παπάφη – Διστόμου – Γυμν. Μυστακίδη – Γυμν. Μικρού, Κων. Κανάρη – Χίου (πεζόδρομος).
5η  Δημοτική Κοινότητα: Διαμόρφωση εισόδων στα 81ο, 31ο,19ο,15ο & 69ο Δημοτ. Σχολεία, 9ο Γυμνάσιο-Λύκειο.
Τα έργα αφορούν τμηματική ή ολική ανακατασκευή πεζοδρομίων, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις επικίνδυνων τμημάτων, δημιουργία χώρων πρασίνου, τοποθετήσεις οδεύσεων τυφλών, ραμπών ΑμεΑ, αστικού εξοπλισμού και λοιπών τεχνικών έργων, με στόχο τον ευπρεπισμό και την  αναβάθμιση των παραπάνω οδών και κοινοχρήστων χώρων με διατήρηση του χαρακτηριστικού ύφους της κάθε περιοχής, την πρόληψη και αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών.