Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Γιατί λαός που μαθαίνει να ισορροπεί με το Περιβάλλον του και να το σέβεται, είναι λαός που αγαπά τον τόπο του, επενδύει στον τόπο του και προκόβει. (Αντώνης Σαμαράς 4/6/2010)


«Αναζητώντας τον ηθικό αυτουργό των κινητοποιήσεων στις Σκουριές» 
Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση της Γραμματείας Περιβάλλοντος του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (4/6/2010)
«Ο Jeremy Rifkind αποκάλεσε κάποτε την Ελλάδα τη Σαουδαραβία των Ανανεώσιμων πηγών. Δεν ξέρω πόσο υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια φράση. Ξέρω όμως, ότι είναι έγκλημα να καταστρέφουμε τη φύση μας για να επιτύχουμε μια φτηνή δήθεν “Ανάπτυξη”».

«Όταν λέμε – κι εμείς στη νέα Νέα Δημοκρατία αυτό ακριβώς λέμε – ότι το μοντέλο των τελευταίων τριάντα χρόνων έχει πια χρεοκοπήσει, αυτή η διαπίστωση έχει και μια περιβαλλοντική διάσταση:
Χρεοκόπησε στην πραγματικότητα ένα μοντέλο Ανάπτυξης που λεηλατούσε τους φυσικούς πόρους και επιβάρυνε το Περιβάλλον. Κι όταν μιλάμε για την ανάγκη μιας “νέας Ματαπολίτευσης”, μεταξύ άλλων μιλάμε για ένα νέο μοντέλο Ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί το Περιβάλλον, δεν θα το λεηλατεί. Και στο σημείο αυτό θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη λέξη “αξιοποιώ” και την λέξη “εκμεταλλεύομαι”.
“Εκμεταλλεύομαι” σημαίνει αφαιρώ αξία από ένα απόθεμα. Και βαθμιαία το απαξιώνω».
«Όταν μολύνουμε τις θάλασσες, όταν δηλητηριάζουμε τις λίμνες και τα ποτάμια μας ή στεγνώνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα ή επιβαρύνουμε τον αέρα στις πόλεις μας, δεν κάνουμε “βρώμικη ανάπτυξη”, καταστρέφουμε τον πλούτο μας.
Η καταστροφή του πλούτου δεν είναι “ανάπτυξη”. Είναι λεηλασία…
Το άφθονο και καθαρό νερό και η σώφρων χρήση των υδάτινων πόρων, οι καθαρές  θάλασσες, ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας από τους ρύπους, οι αναδασώσεις και η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, όλα αυτά δεν είναι “περιορισμοί” στην ανάπτυξη, είναι αποκατάσταση του πιο πολύτιμου στοιχείου από το Εθνικό μας Ενεργητικό».
«Όμως η μέρα του Περιβάλλοντος είναι μέρα που αφορά τρία πράγματα:
Την αναβάθμιση του Εθνικού μας Ενεργητικού.
Την Αειφόρο Ανάπτυξη
Γιατί λαός που μαθαίνει να ισορροπεί με το Περιβάλλον του και να το σέβεται, είναι λαός που αγαπά τον τόπο του, επενδύει στον τόπο του και προκόβει.
Χρεοκόπησε ένα μοντέλο τριάντα χρόνων που αναδιένειμε δανεικά από τις επόμενες γενιές στην τωρινή.
Υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας, για να καταναλώσουμε περισσότερα εμείς.
Μεταξύ άλλων υπονομεύσαμε και τις ισορροπίες μας με το Περιβάλλον.

Το Περιβάλλον που χαλάσαμε, είναι ένα κομμάτι από το μέλλον των παιδιών μας, που το κλέψαμε.
Τώρα ήλθε η ώρα να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία. Και να αποκατασταθεί αυτή η ζημιά.
Να αποκαταστήσουμε τις ισορροπίες που ανατράπηκαν.
Να επενδύσουμε στον τόπο μας και στο μέλλον των παιδιών μας.
Να θεμελιώσουμε ένα μοντέλο Ανάπτυξης που αξιοποιεί το Περιβάλλον, δεν το λεηλατεί.
Να επενδύσουμε στη δημιουργικότητα, την Ανταγωνιστικότητα, την Αειφορία και το Μέλλον.
Αυτό δεν θα καταστήσει μόνο την οικονομία μας πιο βιώσιμη και την κοινωνία μας πιο ανθεκτική…
Θα καταστήσει και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και πιο ενωμένη, τη Δημοκρατία μας πιο ανθεκτική, και την ευημερία μας λιγότερο κάλπικη.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Απόσπασμα από τη δήλωση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6/2012).
«Η αναγκαία συνήθεια, ο εθισμός, η παιδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου και να σώσουμε τα δάση μας και να δώσουμε τη διάσταση του “επιπλέον”, γιατί δεν είναι μόνο να σώζεις το πράσινο, είναι και να δημιουργείς πράσινο»
Σαμαράς: Το περιβάλλον είναι μοχλός ανάπτυξης από Miss-Jessy-Lays
Όταν έχεις για μπροστάρη έναν τέτοιο Φάρο της Οικολογίας που σου μεταδίδει το πάθος του για τη διάσωση του Περιβάλλοντος, είναι λογικό ότι θα υπερασπιστείς το δάσος, το νερό, τη φύση  με όλες σου τις δυνάμεις. Το προσκλητήριο του πρωθυπουργού για τη διάσωση του τόπου, του μέλλοντος, των παιδιών, βρήκε τη θερμότερη ανταπόκριση από τους πολίτες. Ποιο είναι το πρόβλημα, λοιπόν; Από τη θεωρία στην πράξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.