Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Σκηνοθετώντας τη διαδήλωση υπέρ των μεταλλείων στη Χαλκιδική - Φιλική συμμετοχή: Άδωνις Γεωργιάδης

Γιατί τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν φωτογραφίες των διαδηλώσεων κατά των μεταλλείων χρυσού στα σημερινά ρεπορτάζ, για τη διαδήλωση υπέρ των μεταλλείων;
Το ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ στα μπλουζάκια δείχνει ότι η φωτογραφία είναι από την διαδήλωση ΚΑΤΑ των μεταλλείων.


Από το facebook του Δημήτρη Παπαδημούλη 
Από το facebook του Jungle Report 

Επιδημία γκαιμπελισμού στα ΜΜΕ. 
Μετά το in.gr του Ψυχάρη και η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ ενημερώνει για τη σημερινή συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων στη Χαλκιδική χρησιμοποιώντας παλαιότερη φωτογραφία, από διαδήλωση ΚΑΤΑ των μεταλλείων. Το ΣΚΑΪ μάλιστα ούτε καν αναφέρει πως η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συγκέντρωση, όπως έκανε το in.gr (http://on.fb.me/ZMHqds).
Η συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία επίσης οι μπλούζες των διαδηλωτών γράφουν "Όχι στην εξόρυξη χρυσού", είναι από τη σχετική διαδήλωση του Νοεμβρίου 2012
Και όλα αυτά ενώ ήδη κυκλοφορούν παντού στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση.
Τι φοβούνται και δεν τις δημοσιεύουν; Μη δει ο κόσμος τον Άδωνη και μισήσει τα μεταλλεία;


«Ελάτε! Ελάτε η νεολαία προς τα εδώ να γεμίσουμε το κενό. Οι εργαζόμενοι πιο πίσω. Απλωθείτε λίγο. Ανά ένα μέτρο. Κι άλλη νεολαία να έρθει εδώ μπροστά. Και οι κυρίες. Ελάτε! Βοηθείστε λίγο να τελειώνουμε. Όσοι είστε στα πλάγια και στην καφετέρια, ελάτε λίγο πιο δω. Βοηθείστε λίγο. Ελάτε με τα πλακάζ (!). Εμείς είμαστε η δύναμη της Χαλκιδικής»
Γιγαντοοθόνες, μισθωμένα από την εταιρεία λεωφορεία και "εντολές" να φαίνεται μαζική η συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική που έγινε σήμερα στη Μ.Παναγιά με μεγάλο χορηγό, την Εldorado GOLD.
Διοργανωτής: "Κυρία Κατερίνα πολύ ωραία, θα μας παίξει το cnn απόψε"
«Ελάτε να τελειώνουμε» φώναζε ο διοργανωτής της αντισυγκέντρωσης στη Χαλκιδική για την υπεράσπιση των δραστηριοτήτων της καναδικής πολυεθνικής Eldorado. «Ελάτε οι γιαγιάδες να καλύψουμε και αυτό το χώρο» συμπλήρωνε ενώ σε άλλη στιγμή αναφώνησε «δώστε ένα σύνθημα γ@@@ το μπελά μου».
Το κλίμα σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε με αυτό του υπήρχε το προηγούμενοι Σάββατο όπου στο ίδιο σημείο είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα που εναντιώνονται στη λειτουργία των μεταλλείων. Οι συγκεντρωμένοι έπαιρναν εντολές για το που θα σταθούν και η εκδήλωση είχε "στρατιωτικά" χαρακτηριστικά καθώς ο καθένας ήξερε το ρόλο του και έπρεπε να ανταποκριθεί όσο καλύτερα μπορούσε. Εφτά λεωφορεία μετέφεραν κόσμο στο σημείο και οι ¨εργαζόμενοι" της εταιρείας είχαν αναλάβει την οργάνωση της "διαμαρτυρίας". "Ελάτε κυρίες μου. Απλωθείτε εμείς είμαστε η δύναμη της Χαλκιδικής. Ελάτε, ελάτε κυρίες μου" φώναζε από το μικρόφωνο ο συντονιστής της διάταξης του κόσμου από την εξέδρα. «Δύο συνθήματα θα φωνάζουμε, αυτά που ξέρουμε» έλεγε ο συντονιστής των συνθημάτων!
Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;
Φυσικά, από αυτήν την διαδήλωση - φιάσκο, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άδωνις Γεωργιάδης. "Το περιβάλλον το αγαπάμε εμείς και όχι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ", "Όχι μόνο δεν θα πάθει τίποτα το περιβάλλον από αυτή την επένδυση αλλά θα βελτιωθούν και όσα είχε πάθει!", είπε -μεταξύ άλλων- ο γκουρού της ΝΔ. 
(left.gr)

ΑΝΤΙΘΕΤΑ:  ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ


Υπό Ισχυρή αστυνομική παρουσία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκιδική κατά των μεταλλείων χρυσού

Καμμένο όχημα έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Καμμένο όχημα έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )  



















Εκεί που είναι  να δείξει την διαδήλωση κατά των μεταλλείων, δείχνει το κατεστραμένο απ' τον πυρπολισμό αυτοκίνητο.
Και εκεί που είναι να δείξει την διαδήλωση υπέρ των μεταλλείων , βάζει την φωτογραφία από την διαδήλωση ΚΑΤΑ των μεταλλείων.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η  ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;