Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ιερισσός Χαλκιδικής: Συμβολική μαθητική παρέλαση με μάσκες.

Η αποφασιστικότητα των κατοίκων της Χαλκιδικής, να μην επιτρέψουν την καταστροφή του τόπου τους και των ζωών τους, αποτυπώνεται στον τρόπο που έγινε η παρέλαση στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.



Μπλουζάκια που γράφουν ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 07-03-2013, μάσκες που συμβολίζουν την ρίψη δακρυγόνων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιερισσού, μαύρα περιβραχιόνια για να δείξουν ότι ο τόπος τους, αλλά και οι ίδιοι βρίσκονται σε κίνδυνο.


Αλλά και η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο, γιατί οι "ηγέτες" της δεν διστάζουν έναν τόπο πανέμορφο, με τεράστιες δυνατότητες αειφόρου ανάπτυξης, που θα ωφελεί εις το διηνεκές όλη την πατρίδα μας , προσφέροντας της πολύτιμους οικονομικούς πόρους και πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας, να τον παραδώσουν σε ότι χειρότερο υπάρχει στην παγκόσμια οικονομία: Σε μεταλλευτικές εταιρίες που μέσα σε λίγα χρόνια εκμετάλλευσης, καταστρέφουν για πάντα τους τόπους όπου εγκαθίστανται. Καταστρέφουν ότι είναι στην γη, ρυπαίνουν με τοξικά απόβλητα τον αέρα, τα νερά και τις θάλασσες, καταστρέφουν την οικονομία και τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Δεν μπορεί να συνυπάρξει τοξική ρύπανση και τουρισμός, τοξική ρύπανση και γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία. Καταστρέφουν κάθε  προοπτική για το μέλλον, καταστρέφουν την υγεία των ανθρώπων. Βαρύ τίμημα έξω από κάθε λογική, έξω από κάθε οικονομικό υπολογισμό, έξω από κάθε ηθική υπόσταση και σκέψη. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ.
(Οι φωτογραφίες της παρέλασης είναι του  Χρήστου Καραστέργιου)



 
Το σημερινό συλλαλητήριο από την Μ. Παναγία στις Σκουριές, σε εξέλιξη. 

Για την παροχή συμβουλών στην καλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου... 

(Οι φωτογραφίες της διαδήλωσης είναι από το Alterthess.gr)