Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Οι κάτοικοι της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της μαρίνας  της Αρετσούς. Η μαρίνα της Αρετσούς και οι δημόσιοι χώροι, δεν μπορούν
να είναι έρμαιο των πολιτικών και  επιχειρηματικών παιχνιδιών της συγκυβέρνησης και των εργολάβων φίλων της. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, η μαρίνα της Αρετσούς, όπως και δεκάδες ακόμα μαρίνες σε όλη την χώρα, να υπαχθεί στο περίφημο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ξεπουλήματός της. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Κάτοικοι και δημότες της Καλαμαριάς, εκπρόσωποι των τοπικών κινημάτων, ο πρώην Δήμαρχος Μένιος Αλεξιάδης, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, ο Αλιευτικός Σύλλογος Πλοιοκτητών Γρι-Γρι Ημέρας Kαι Νύχτας «Άγιος Νικόλαος» και ο «Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης  κατά της Υπουργικής απόφασης με την οποία μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου στην μαρίνα της Αρετσούς.
Ζητούμε την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων και δηλώνουμε ότι :
η Μαρίνα Αρετσούς και η περιβάλλουσα παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμαριάς

 • είναι ο χώρος στον οποίο αποβιβάστηκαν οι πρόγονοί μας. Από αυτή την θάλασσα έτρεφαν τις οικογένειες τους, σε αυτή την παραλία άραζαν και επισκεύαζαν τις βάρκες και τα καΐκια τους και μέσα από την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν διεξήγαγαν τις συγκοινωνίες και τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τον υπόλοιπο κόσμο.

 • η μαρίνα της Αρετσούς και η χερσαία ζώνη της αποτελούν δημόσια περιουσία, είναι κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και αποτελούν συστατικό παράγοντα και νευραλγικό άξονα της λειτουργίας της πόλης μας.

 • αποτελούν ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία. Είναι ένας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου στον οποίο έχουμε ελεύθερη πρόσβαση όλοι μας και που εκατοντάδες από εμάς χρησιμοποιούν καθημερινά σαν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας. Η μαρίνα της Αρετσούς ανήκει στο λαό, είναι αναπαλλοτρίωτη και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής.

 • ενδεχόμενη  ιδιωτικοποίησή τους αποτελεί επίθεση στο δημόσιο συμφέρον, εξυπηρετεί τους στόχους των μνημονίων και συμφέροντα ξένα προς τη χώρα και την κοινωνία.

Η ανάδειξη της ιστορίας της ομορφιάς και της προστασίας ενός τόπου είναι απαραίτητο μέλημα των πολιτών μιας κοινωνίας.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο τον δημόσιο χώρο της πόλης μας, τον κοινωνικό και οικονομικό πλούτο της περιοχής μας.

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης των δράσεών μας και με αποκορύφωμα την 5η Απριλίου 2013, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ, καλούμε εσάς τους συνδημότες μας να αυξήσουμε όλοι μαζί την επισκεψιμότητά μας στη Μαρίνα και την παραλία, δείχνοντας έτσι και στην πράξη ότι μας ανήκουν.
Σας καλούμε όλους να υπογράψουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και να παραβρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς στις 4 Μαρτίου, στις 20:30, στην Πλατεία Σκρα, για να απαιτήσουμε πλέον από σύσσωμη τη δημοτική αρχή να πάρει θέση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας μας. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Εδώ το κείμενο για συλλογή υπογραφών : ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Εκτυπώστε το και ας συλλέξουμε όσες περισσότερες μπορούμε από γείτονες, φίλους αλλά και όποιον διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της. Οι υπογραφές θα συγκεντρωθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Εναλλακτικά επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της συνέλευσης για να τις παραλάβουμε.
 Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6932741263 6944678967 6971568309 6984899901

5 σχόλια:

 1. Δηλαδή προτιμούν την μαρίνα έτσι όπως είναι τώρα, βρώμικη και απαξιωμένη αλλά δημόσια; Έχουν πάει μήπως στη μαρίνα του Φλοίσβου στην Αθήνα που την πήρε ο Λάτσης και έχει γίνει κόσμημα; Ξεκολλήστε από τις ιδεοληψίες σας, γιατί με αυτές φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη! Δηλώνω φανατικός υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Αρετσούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σας και χαρά σας "φανατικέ υπέρμαχε της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Αρετσούς".
   Έχω αποστείλει στη διεύθυνση που μας φιλοξενεί το κείμενο της προσφυγής στο ΣτΕ κατοίκων και συλλόγων της Καλαμαριάς.
   Ελπίζω το αφεντικό του εξαιρετικού αυτού ιστολόγιου να το αναρτήσει και εσείς να το διαβάσετε.
   Αφού ενημερωθείτε μπορεί και να ευαισθητοποιηθείτε και ποιος ξέρει μπορεί και να μας τιμήσετε με την υπογραφή σας.
   Ευχαριστώ/Φουσέρ
   Αύριο, της Παλιγγενεσίας, ελάτε για βόλτα στη μαρίνα.Θα τη χαρείτε σίγουρα.
   Εκτός και εάν, σαν φανατικός, πισμώσετε οπότε πάει η χαρά. Δοκιμάστε/Δικός σας Φουσέρ

   Διαγραφή
 2. Δηλαδη Χρηστο εσυ συμφωνεις με την υφισταμενη κατασταση της μαρίνας???, δυστυχως το τελευταιο διαστημα εχω παρατηρησει οτι το blog εχει αλλαξει καπως χαρακτηρα, προτιμουσα τις παλιοτερες αναρτησεις που απλα εκανε λογο και αναδεικνυε με πολυ ευστοχο τροπο παραλειψεις και εθιγε τα κακως κειμενα της πόλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δηλαδή υπάρχουν άτομα που θέλουν να μείνει έτσι η μαρίνα; Βρώμικη, άθλια, παρατημένη, σκοτεινή;
  Γιατί πάντα στον ιδιώτη βλέπουμε τον "μπαμπουλα"; αυτες οι νοοτροπίες μας οδήγησαν εδω...
  Ελπίζω να γινει το έργο για να παρει η Αρετσου την χαμενη της αίγλη....\
  Γιώργος Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.