Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Χαλκιδικής για τα μεταλλεία χρυσού

Από τον Μάιο του 2012, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, ταχθήκαμε κατά της εξόρυξης χρυσού και του νέου εργοστασίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Από τότε μεσολάβησαν κινητοποιήσεις κατοίκων κατά της επένδυσης σε τοπικό κι όχι μόνο επίπεδο.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους, ότι όπως το περιβάλλον, έτσι κι ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει το τελευταίο δίμηνο, μέσω των προκρατήσεων, μια σημαντική άνοδο.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ήρεμη διαμαρτυρία είναι ένα δικαίωμα της Δημοκρατίας μας. Αντιδράσεις που δημιουργούν προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές ομάδες κι επιχειρήσεις, μόνο καλό δεν προσφέρουν, τόσο στην περιοχή, όσο και στον τουριστικό προορισμό Χαλκιδική.
Τα τελευταία 20 χρόνια η Χαλκιδική είναι μέσα στους 4 δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, με χιλιάδες αφίξεις τουριστών διαφόρων εθνικοτήτων (από Γερμανία, Ρωσία, Σερβία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Μ. Βρετανία, Σκανδιναβία κ.ά.). Προσφέρει πάνω από 15.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας και ποσοστό 35% στο τοπικό Α.Ε.Π.
Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε όσα πετύχαμε, αλλά και να τα αυξήσουμε μέσω νέων επενδύσεων (Παλιούρι, Αγ. Ιωάννης Νικήτης, Ψακούδια, Κάνιστρο, Καλύβες).
Ακραίες αντιδράσεις με κλείσιμο δρόμων, ξενοδοχείων και ολόκληρων περιοχών, μόνο καταστροφικές μπορεί να είναι για όλους μας.