Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Νέος πονοκέφαλος για Μπουτάρη

Νέο πεδίο διαφωνιών και αντιπαραθέσεων στους κόλπους της πλειοψηφίας του δήμου Θεσσαλονίκης φαίνεται πως ανοίγει το θέμα της αποδοχής ή όχι της χορηγίας από ίδρυμα προσκείμενο στο γνωστό χρηματιστή Τζορτζ Σόρος για τη θέρμανση σχολείων της πόλης.
Ο Ανδρέας Κουράκης, μέλος της ιστορικής, ιδρυτικής τριάδας της «Πρωτοβουλίας», δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στην αποδοχή μιας τέτοιας δωρεάς, προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.
Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ραδιοσταθμό 102 FM είπε ότι η αποδοχή της δωρεάς από το Open Society Foundation δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις χορηγίες από άλλες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδρύματα, αλλά είναι μια «ειδική περίπτωση». Ο κ. Κουράκης περιέγραψε με μελανά χρώματα τις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές και τις δραστηριότητες του Τζ. Σόρος. Υποστήριξε ότι τα χρηματιστηριακά παιχνίδια του επίδοξου χορηγού έπαιξαν το ρόλο τους στην παγκόσμια κρίση, αλλά και στην σκληρότερη κρίση που ζει σήμερα η χώρα μας. Σημείωσε ότι στόχος του κ. Σόρος είναι ο «έλεγχος και των κυβερνήσεων και των λαών» και κατέληξε τονίζοντας ότι το «Όχι» σε ένα χρηματικό  κονδύλιο που εξασφαλίζει περίπου 50 τόνους πετρελαίου είναι ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και φιλότιμου.
Αυτά είπε ο Α. Κουράκης και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: «αν», «ποιος» και «πότε» θα τον ακολουθήσει στο ξέφωτο…
(Egnatiapost-Γαλ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.